Golfbaan Welschap ligt aan de westrand van het stadshart van Eindhoven, verscholen tussen de A2 en het Beatrixkanaal. Op het Landgoed kunt u genieten van een ontspannen rondje golf en tevens genieten van de prachtige natuur er omheen, ruim 50 hectare. Het gebied behoorde in het verleden tot landgoed 'de Wielewaal' wat later gebruikt werd door PSV als oefenaccommodatie. Dit laat zich nog steeds herkennen door de lange oude eikenlanen.

Nu is het een prachtige volwaardige 18 holes park- & bosbaan met een A-status. De basis voor de huidige golfbaan is in 1986 door de heer en mevrouw André & Annie Jeurissen gelegd en werd officieel geopend door Z.K.H. Prins Claus en Prins Friso.
[De latere uitbreiding in 1992 naar een volwaardige 18 holes golfbaan werd destijds officieel geopend door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven].

De fraaie bosholes afwisselend met de glooiingen van ‘open holes’ en de mooie waterpartijen zorgen ervoor dat u even helemaal weg bent van het drukke bestaan.
Golfbaan Welschap heeft een openbaar karakter, iedereen die wil gaan leren golfen of al een ervaren speler is, is van harte welkom. Golfbaan Welschap mag absoluut gerekend worden tot één van de mooiste banen van de regio.

Graag ontvangen wij u op Golfbaan Welschap,

Bas Heijmans & Suzanne Heijmans-Jeurissen

Back to top